Arhiva editoriale
 Următoarea transmisie LIVE:
In fiecare duminica dimineata de la ora 9:00 si duminica seara de la 18:00.

Versetul zilei:

Ca un copilas


 
”Și Isus, chemând la El un copilaș, l-a pus în mijlocul lor și le-a zis: ”Adevărat vă spun, dacă nu vă veți întoarce și nu veți deveni ca niște copilași cu nici un chip nu veți intra în împărăția cerurilor.” Matei 18:2,3
  Adesea mă frământ și mă întreb legat de rugăciunile care le aduc înaintea lui Dumnezeu și la care vreau să primesc răspuns fără întârziere. Aduc atâtea cauze și probleme cu care mă confrunt, aduc oameni dragi înaintea Lui și-L rog fierbinte ca El să le atingă inimile și să-i transforme și să le poarte de grijă…  Și-aș vrea ca rugăciunile mele să primească răspuns, aș vrea ca Dumnezeu să nu zăbovească și să aducă binecuvântarea mult dorită.
 Într-una din zilele acestea, Dumnezeu mi-a dat o lecție simplă în ce privește rugăciunea și totodată un răspuns la frământările mele cu privire la acest subiect. Munca mea de fiecare zi este în mijlocul copiilor de vârstă preșcolară. Într-o dimineață, stăteam de vorbă cu ei și le spuneam despre anotimpul iarna, ce putem noi să facem când este iarnă afară. Copiii mi-au spus bucuroși că pot să se dea cu sania, să se joace cu zăpadă și multe alte lucruri care lor le aduce bucurie. Discutând cu ei, un băiețel m-a întrebat când vom ieși afară să ne jucăm cu zăpadă? După un moment de tăcere în care m-am gândit bine ce răspuns să-i dau ca să nu-l dezamăgesc, i-am spus ca vom ieși afară să ne jucăm cu zăpadă atunci când va ninge, dar acum, nu avem zăpadă…Expresia de pe fețele copiilor s-a schimbat brusc. Au plecat capetele și au ridicat din umeri neputincioși. În acel moment mi-am dat seama că nu pot să-i las așa dezamăgiți.  Pentru ei, era o problemă că nu este zăpadă, dar nu numai pentru ei, că și pentru natura întreagă. În acel moment, un gând s-a născut în inima mea și le-am spus copiilor atât: ”haideți să ne rugăm ca Domnul Isus să ne trimită zăpadă că El ascultă atunci când ne rugăm.” Atât de sincer s-au rugat și în cuvinte așa de simple și sincere. Mă gândeam dacă Dumnezeu va răspunde rugăciunilor lor, pentru că ei au crezut că dacă cer un lucru de la Dumnezeu îl vor primi.
   Joi dimineața, când m-am trezit, afară, fulgii dansau ușor în aer…Dumnezeu a răspuns rugăciunilor simple ale unor copilași de 3 ani… Și-am înțeles atunci că Dumnezeu așteaptă de la mine să cred cuvântul Lui așa cum acești copii au crezut că atunci când ei aduc o problemă înaintea Lui Dumnezeu, vor primi răspuns. Cât de simplu vrea Dumnezeu să vin la El cu problemele mele de orice fel, de orice natură, mari sau mici, dorințe,toate să le aduc la El așa cum aduce un copilaș cererile lui în fața tatălui său și crede cu tărie că tăticul lui e în stare să îi rezolve problema și o va și face.
   Și-am înțeles limpede de ce Dumnezeu vrea să fim ca niște copilași, pentru că ei cred ce li se spune fără să pună la îndoială dacă vor primi sau nu ce au cerut și fără să se întrebe cum anume se va rezolva problema lor. Ei au adus cererea lor clar și simplu înaintea Lui Dumnezeu și au crezut cu toată inima că El e în stare să împlinească.
   În acea dimineață, un baiețel a intrat în grupă cu un bulgăre de zăpadă și mi-a spus că Domnul Isus a ascultat rugăciunea și ne-a trimis zăpadă. Ochii îi străluceau de bucurie când îmi spunea aceste lucruri. L-am strâns în brațe și      i-am spus că trebuie să-I mulțumim Domnului Isus că a răspuns la rugăciune. În taina inimii am mulțumit Domnului pentru exemplul acestor copii. Și credința mea s-a ancorat în El, știind că dacă răspunde la rugăciuni mărunte, cu siguranță se va implica în problemele mari și dureroase ale vieții. Ce Tată bun! Ce Dumnezeu iubitor! Suntem copiii Lui și ne poartă de grijă în orice lucru!
” Îndrăzneala care o avem la El este că, dacă cerem ceva după voia Lui ne ascultă. Și dacă știm că ne ascultă, orice I-am cere, știm că dobândim lucrurile pe care I le-am cerut.” 1Ioan 5:14,15
Naomi Crișan