Arhiva editoriale
 Următoarea transmisie LIVE:
In fiecare duminica dimineata de la ora 9:00 si duminica seara de la 18:00.

Versetul zilei:

Brass Band Carpati - Everlasting God

https://youtu.be/c5gT7H22n44

GESTIONAREA BIBLICĂ A VREMURILOR DIFICILE

Biserica penticostala nr 1 propune urmatoarele teme pentru perioada 29.01.2017 - 05.03.2017 

"GESTIONAREA BIBLICĂ A VREMURILOR DIFICILE"

Duminica 29.01.2017
“Vremea îmbolnăvirii” Iov 2:1-10; Iacov 5:13-16
“ Vremea ispitirii” Iacov 1:12-27
Duminica 05.02.2017
“Vremea îngrijorării” Matei 6:19-34
“ Vremea oboselii” Genesa 25:27-34; Matei 26:36-46
Duminica 12.02.2017
“Vremea necazului” Psalmi 69:1-21;29-36
“Vremea singurătății” 1 Imparati 19:9-18
Duminica 19.02.2017
“Vremea temerilor” Neemia 6:1-15; Exod 2:11-15
“Vremea păcătuirii” Psalmi 51:1-19
Duminica 26.02.2017
“Vremea jelirii” Genesa 37:29-36; 1 Tesaloniceni 4:13-18
“Vremea indoielii” Genesa 3:1-6; Matei 14:22-36
Duminica 05.03.2017
“Vremea neînțelegerilor” Genesa 13:1-13; Iacov 3:13-18
“Vremea înstrăinării” Daniel 1:1-21

Programele divine saptamanale: 
Duminica 09:00-12:00, 18:00-20:00 - serviciu de Lauda si inchinare, propovaduirea evangheliei/ Transmisie Live 
Marti 18:00-20:00 - serviciu de rugaciune
Joi 18:00-20:00 - serviciu de rugaciune si studiu biblic 
Transmisia Live: www.biserica1.ro/live


Pregatit sa Te laud!

Mâna Stăpânului

”La Tine îmi ridic ochii, la Tine care locuiești în ceruri.
Cum se uită ochii robilor la mâna stăpânilor lor, și ochii roabei, la mâna stăpânei ei, așa se uită ochii noștri la Domnul Dumnezeul nostru până va avea milă de noi.” Psalmul 123:1,2

 
 
            De câteva zile îmi stăruie în minte acest verset și îl repet mereu în gând.Într-una din zilele acestei săptămâni m-am oprit să meditez adânc la el.Inima mea a găsit refugiu în Cuvântul lui Dumnezeu ori de câte ori simțeam că mi se clatină nădejdea și că nu mai am putere. Am învățat să alerg la Cuvântul lui Dumnezeu așa cum aleargă un însetat la izvorul limpede și răcoritor de apă.
            În lumea aceasta trecem prin multe situații care mai de care mai felurite și ne trezim de atâtea ori la momente de cumpănă când nu știm unde să mergem, ce să alegem și ce să facem și privim în jur, căutăm ajutor la oamenii de lângă noi care ne ajută și ei cum pot și cu ce resurse au, dar sunt și ei limitați și ajung la un moment când ridică din umeri a neputință și prea adesea auzim răspunsul: ”Am făcut tot ce s-a putut face omenește” și cuvintele ne răsună în inimă ca un ecou...Unde să ne ducem? De la cine să așteptăm ajutorul și cine ne va întinde o mână?

Read more...

E viu Mântuitorul în viața ta?


 
Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viaţa veșnică. (Ioan 3:16)
 
În Biblie întâlnim deseori cuvinte ca „Mântuitor”, „Mesia” sau „Salvator”. Ele fac referire la principalul atribut al Trimisului lui Dumnezeu pe pământ. Este adevărat că de-a lungul timpului au existat mai mulți oameni care au pretins că ei sunt ”Mesia”, dar toți au eșuat lamentabil în misiunea lor orgolioasă (ex.: Teuda, Iuda Galileanul etc.). Promisiunea lui Dumnezeu că va trimite un Mântuitor s-a împlinit, la vremea potrivită, într-o singură persoană, care a respectat toate detaliile din profeţiile făcute despre Mesia în Vechiul Testament. Desigur, din scrierile evangheliștilor nu este deloc greu să-L identificăm pe Șilo în personajul istoric Isus.

Read more...

Fapte bune

„Căci noi suntem lucrarea Lui (Dumnezeu) şi am fost zidiţi în Hristos Isus pentru faptele bune pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte, ca să umblăm în ele.” (Efeseni 2:10)
Citind Cuvântul lui Dumnezeu nu se poate să nu te cuprindă uimirea faţă de planul măreţ pe care El l-a realizat şi aplicat pentru a ne salva din păcat şi pentru a ne aduce la mântuire. Sacrificiul pe care l-a făcut Isus ne arată dragostea mare în care am fost cuprinşi, harul măreţ care s-a arătat faţă de noi şi imensa iertare pe care o putem primi prin credinţa în Isus Hristos ca Fiu al lui Dumnezeu şi Mântuitor (El este jertfa de ispăşire pentru păcatele noastre; şi nu numai pentru ale noastre, ci pentru ale întregii lumi”, 1 Ioan 2:2). Mai mult decât atât, Dumnezeu nu ne-a mântuit doar pentru a fi salvaţi din robia păcatului, ci ne-a pregătit o viaţă de continuă sfinţire prin care noi să-I aducem laudă pentru ceea ce a făcut pentru noi. Dumnezeu ne mântuieşte pe baza mărturisirii credinţei noastre în El, iar apoi credinţa noastră în El se vede prin faptele pe care le facem în trăirea noastră de zi cu zi.

Read more...

Angajatul modelA trecut aproape o lună de zile de când am aflat de la un frate de la noi din biserică experiența prin care a trecut.
M-a încurajat și sunt sigur că și altora le va prinde bine să afle cum poate și trebuie să procedeze un creștin la locul de muncă.
Eram obișnuit să cred că urmașii lui Hristos trebuie să fie adevărați ”meseriași”, fiecare în domeniul în care lucrează. Cineva argumenta că însuși Isus a fost cel mai bun tâmplar, la atelierul lui se realizau cele mai practice și confortabile juguri. Eu desigur nu cred că acesta ar fi sensul cuvintelor Sale: ”jugul Meu este bun și sarcina Mea este ușoară”.
Și totuși cât de bun trebuie să fie un creștin la locul de muncă? Ca Beţaleel din seminţia lui Iuda și Oholiab din seminţia lui Dan care au realizat Cortul Întâlnirii? Ca Hiram, meșterul care a confecționat uneltele Templului? Nu mai vorbesc de Daniel în Babilon, nu știu câți dintre noi cred că se pot lăuda că și-au îndeplinit îndatoririle la serviciu cu atâta credincioșie astfel încât să nu li se găsească nimic vrednic de mustrare în câțiva zeci de ani de activitate.

Read more...